18 Ekim 2018 Perşembe

ENGELLİLER İÇİN İSTANBUL MODERN



Tekerlekli sandalyeli engellilerin  her tarafını rahatça gezebilecekleri bir mekan. Öncelikle otoparkından bahsetmek isterim. Otopark sahası içinde yeterli büyüklükte ve korunaklı bir alan ayrılmış. Arabanızla rahatça gelebilirsiniz. Genelde yaşadığımız yer bulamasam endişesi taşımadan rahatça gelebileceğiniz ender mekanlardan birisi. Tabi yoğun günlerde böyle boş kalabiliyor mu bilemem ama yer olarak göz önünde olduğundan korunacağı kanısındayım Ama gene de bu tip yerlere hafta içinde gidilmesi, yoğun günlerin tercih edilmemesi düşüncesindeyim.


Tekerlekli sandalyeliler için ücret alınmıyor. Ancak refakatçi için bu durum geçerli değil. Kanımca engelli refakatçilerinden de ücret alınmaması gerekir. Zira engelli birisinin tek başına bu tip yerlere gidebilmesi zor.





Yukarıda da belirttiğim gibi mekân tekerlekli sandalye için tamamen uygun.  Sanat eserleri ni her ortamda görmek mümkün. Bunu şunun için özellikle belirttim, zira bazı mekanlarda bazı objeleri görmek mümkün olamıyor. Zira bilhassa masa seviyesindeki sergi yerlerindeki objeleri görebilmek için ayağa kalkılması gerekiyor. Örneğin Beyoğlu’nda bulunan Yapı Kredi Kültür Merkezindeki sergide bu tip yerlerdeki objeleri ayağa kalkamadığımdan (!) görmem mümkün olamamıştı.




Sonuç olarak gerek müzesi ve gerekse sergi salonları ve kütüphanesi ile  tekerlekli sandalyeye uygun olan bu mekanı rahatça gezebilirsiniz. Tüm emeği geçenlere teşekkürler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder